Charakteristika
Rebarbora je nenáročná vytrvalá zelenina. Výsadba rebarbory je vhodná v apríli. Čas zberu rebarbory začína tiež v apríli, avšak až od druhého roku rastliny. V prvom roku po vysadení by ste mali odrezať iba 3-4 stonky, aby mala rastlina dostatok energie pre ďalší rast. Rebarbora má jedlé stonky, ktoré obsahujú draslík, železo, jód, horčík, fosfor, triesloviny, silice, glykozidy, pektíny, citrónovú a jablčnú kyselinu. Vďaka tomu pozitívne vplýva na zdravie človeka- pozitívny vplyv na kardiovaskulárny systém, na črevný systém.. Jedlé sú však iba stonky rebarbory. Listy obsahujú toxickú kyselinu šťaveľovú, ktorá môže spôsobiť zlyhanie obličiek alebo metabolické ochorenie. Táto skutočnosť je aj dôvodom k tomu, že by ste nemali rebarboru zbierať po 24. júni, pretože po tomto dátume je podiel kyseliny šťaveľovej až príliš vysoký. Jedlé stonky rebarbory sa využívajú najmä na prípravu dezertov.